Mixed Media-kurs hos Jenny Grant

För ett par helger sedan var jag i Stockholm på Hjorthagens FolkKulturCentrum och gick en kurs i mixed media hos bästa Jenny Grant. Besök hennes hemsida och se alla hennes fantastiska tavlor! Hon är verkligen en mästare på mixed media och det var så himla kul att få lära sig om hennes tekniker och se vad hon använde för material och verktyg. Att Jenny sedan är en väldigt trevlig, generös och inspirerande person gör ju inte saken sämre 🙂

Jag blev verkligen inspirerad och fastnade för det härligt fria i hennes sätt att måla. Det är så kravlöst och fullständigt opretentiöst. Jag kletade och kladdade som aldrig förr (och välte såklart ut en acrylic ink så allt, utom tavlan tack och lov, blev grönt) Jag som egentligen är en städad och prydlig person (!) ser detta som en frizon att vara någon helt annan. Någon som får lov att måla med både penslar och händer och torka av sig på kläder och trasor.

Hjorthagens FolkKulturCentrum var en fantastisk plats att måla på. Där pågick både sångskaleövningar, lektioner i ukulele och tedans till storbandsjazz. De hade dessutom en jättemysigt fik med fullständiga rättigheter och jättegod mat. Om jag bodde i Stockholm skulle jag definitivt hålla koll på vad som händer där. Jag såg nu att de hade drop-in Krokikurser och DET skulle jag vilja prova!

Den första tavlan är den jag skapade på kursen. Den andra gjorde jag klar idag. Båda förstås i Jennys teknik.

80x80x4 cm canvas

Ett litet snitt ur tavlan. Biten längst ned till vänster på tavlan, härifrån sett.

50x60x1,5 cm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.