Mindset

Eftersom jag följer serien ”Konstnärsdrömmar” på TV så  har jag börjat fundera över det här med konst. Vad är egentligen konst? Vem avgör vad som är bra eller dåligt? Vad är det som gör att vissa konstnärer blir kända och andra inte? Beror det på att man redan gjort sig ett namn och redan är sedd? Eller måste man göra udda installationer eller utmana, väcka uppseende och skapa debatt? Räcker det kanske med att man gör konst som känns bekväm och trevlig, vacker eller fin? Frågorna kan appliceras inte bara på målning utan också på musik, dans, design, skrivande, film, teater och en massa andra uttrycksformer.

Många frågor är det och kanske inte så många svar. Eller en himla massa svar beroende på hur man ser det. Jag kan förstås bara svara för mig själv och i min lilla värld så tycker jag inte att man måste behärska jättemånga tekniker eller kunna måla med alla medier. Det räcker med att man gör det man själv tycker om och som gör att man själv mår bra. Om sen andra gör det också så är det bara en supertrevlig bonus!

Och allt handlar till syvende och sist om vilken inställning man själv har till sin konst. Jag gillar uttrycket ”man kan inte ändra omvärlden, bara sin inställning till den”. Och det är precis så man måste tänka. Strunta i vad som anses platsa i finkulturen och bara måååååla och glädjas åt varje penseldrag! Och bara att våga kalla det för konst är en konst i sig. Jag har jättesvårt för det. Och tankesättet gäller förstås inte bara konst utan hela livet och allt däri. Det är ju faktiskt bara vi själva som vet vad som krävs för att just vi ska må bra och känna oss nöjda. Det kan ingen annan bestämma.

Den här tavlan heter ”Mindset” och symboliserar allt det jag filosoferat över i inlägget 🙂 Den är 80×80 cm och målad på canvas och faktiskt redan såld! Jag är jätteglad över det eftersom jag tycker så mycket om den!

Olika stadier av ”Mindset”. Alltid lika spännande och se vad det blir till slut 🙂

   

 

 

One thought on “Mindset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + elva =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.