Stolt

Det är väl så i livet att man ibland inte känner sig så himla stolt över vem man är, vad man gör eller hur man hanterar vissa situationer. Men jag tror det är viktigt att känna sig stolt över att man faktiskt försöker vara en bra människa, att man gör vad man kan, tar sitt ansvar, bidrar till ett bättre samhälle, är en bra kompis… Det behöver inte vara något storslaget eller något som det kommer skrivas om i tidningen. För egen del räcker det med småsaker. Som till exempel att jag lyckades hantera en irriterande situation på jobbet utan att bli förbannad, att jag orkade skölja ur smörpaketet och lägga det i plaståtervinningen, att jag tog mig iväg till träningen och så vidare.

Eller så kan det nog bara räcka med att inte förminska sig själv. Det är så lätt gjort. Vet inte om det är typiskt svenskt, typiskt kvinnligt eller typiskt mänskligt. Jag vet i alla fall att jag själv är rätt bra på att inte våga erkänna att jag är stolt. Tror att det beror på rädslan att sticka ut, att tro att man faktiskt kan något. Att det är lite fult att säga att man är stolt.

Så idag vill jag erkänna att jag är STOLT över att jag målat denna stolta och starka kvinna! Jag är stolt över att jag vågar ge mig på svåra utmaningar (som att måla mörka hudtoner för det är jättesvårt) och jag är stolt över att vara jag. För det är faktiskt ingen som är bättre på att vara jag än just jag 🙂

”Stolt” 80x80x4 cm canvas.

6 thoughts on “Stolt

 1. Så fint skrivet…och Du…var djävligt stolt över målningen den är underbar! Vilka färger! (mina) Något nytt växer fram i ditt måleri som är vackert..

  1. Men oj… TACK så jättemycket för den fina kommentaren Birgitta!

 2. Tycker mycket om din text om att vara stolt, vilket jag tycker att du skall vara i allra högsta grad. Vacker målning!
  Gittan J

  1. Tack så jättemycket för dina positiva ord Gittan!

 3. Very nice to read Tina. Your painting is so besutiful, the colours so bright and your lady so real. You can be proud 💗

  1. Thank you so much for your kind words dear Sigga!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *